Olej cynamonowy esencja 25 L

Zapytaj o cenę

Olej cynamonowy jest otrzymywany w procesie destylacji z parą wodną kory lub liści drzewa o nazwie cynamonowiec cejloński. Zawiera on w swoim składzie wiele aktywnych składników, tj. aldehyd octowy o działaniu antybakteryjnym, eugenol wykazujący działanie przeciwzapalne oraz linol o działaniu przeciwgrzybiczym. Olej cynamonowy jest dodawany do maści rozgrzewających oraz kosmetyków antycellulitowych. Jest także stosowany w aromaterapii oraz w pielęgnacji osłabionych włosów. Oleju cynamonowego nie należy stosować w formie nierozcieńczonej bezpośrednio na skórę.

Kategoria: