Olej jojoba 25 L

Zapytaj o cenę

Olej jojoba to ciekły wosk otrzymywany z krzewu o tej samej nazwie. Ma żółtą barwę, nie posiada smaku i zapachu. Jego zaletą jest fakt, że nie jełczeje i można przechowywać go nawet do 25 lat. Poza tym nie powoduje reakcji alergicznych ani podrażnień. Kosmetyczne zastosowanie olejku jojoba jest niezwykle szerokie ze względu na cenne składniki w nim zawarte. Należą do nich m.in. fitosterole o przeciwgrzybicznym i przeciwbakteryjnym działaniu, skwalen naturalnie występujący w płaszczu lipidowym skóry, witamina A stymulująca odnowę komórkową oraz witamina E osłabiająca działanie wolnych rodników. Olej jojoba jest polecany w pielęgnacji suchej, odwodnionej skóry a także cery ze skłonnością do trądziku i podrażnień.

Kategoria: