Olej macadamia 25 L

Zapytaj o cenę

Olej macadamia jest otrzymywany w procesie tłoczenia na zimno orzechów drzewa makadamii, rosnącego w Australii i na Hawajach. Posiada jasnożółtą barwę oraz charakterystyczny orzechowy posmak i zapach. Stanowi bogate źródło witaminy A poprawiającej koloryt skóry, witaminy E niwelującej szkodliwe działanie wolnych rodników oraz witamin z grupy B przyspieszających gojenie się ran. Posiada w swoim składzie także cenne dla skóry nienasycone kwasy tłuszczowe oraz skwalen, który jest silnym przeciwutleniaczem chroniącym naskórek przed utratą wody. Olej makadamia może być stosowany bezpośrednio na twarz jako środek nawilżający oraz wyrównujący koloryt skóry a także jako kosmetyk służący do demakijażu twarzy i oczu.

Kategoria: