Olej rycynowy 25 L

Zapytaj o cenę

Olej rycynowy powstaje z nasion rącznika pospolitego, rośliny pochodzącej z Afryki i Bliskiego Wschodu. Dzięki wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych ma silne działanie nawilżające. Jest składnikiem wielu kosmetyków, np. odżywek do włosów i paznokci, nawilżających kremów, balsamów oraz innych produktów do pielęgnacji skóry. Jest także polecany do domowych zabiegów pielęgnacyjnych, szczególnie na brwi i rzęsy.

Kategoria: