Olej z Krokosza Barwierskiego 25 L

Zapytaj o cenę

Olej z krokosza jest pozyskiwany z nasion krokosza barwierskiego, rośliny pochodzącej z Bliskiego Wschodu i Indii. W swoim składzie zawiera cenny kwas linolowy, oleinowy, palmitynowy oraz stearynowy. Jest także bogatym źródłem witaminy E oraz licznych antyoksydantów neutralizujących szkodliwe działanie wolnych rodników. Olej z krokosza barwierskiego jest stosowany jako olejek do masażu, kosmetyk do depilacji oraz składnik leków przeciwtrądzikowych.

Kategoria: